Sjökort

Sjökort


På denna sida kommer aktuella brister och ändringar i sjökortet att publiceras.


 För inköp av sjökort över sjön Sommen, besök SSS-hemsida. Det är Sommens Segelsällskap som ger ut och ansvarar

för sjökortet, inte Sjörådet.Röd prick som saknas på Sjökortet utgåva 2000.

Sydväst Loppöarna är en röd prick placerad sedan ett par år. Denna prick är inte med på sjökortet, men fyller en viktig funktion då den skyddar farleden mellan den röda pricken sydost Loppöarna och den yttre stenen i Bockabroarna.

Koordinater: 58 01' 07,91" N   15 09' 22,60" ENy prick i Laxberg från 2008.

En ny prick är utsatt i Laxberg, Boxholm. Den är röd och skyddar för ett grund i höjd med Boxholm II´s brygga. Denna prick finns inte med på något sjökort.

Koordinater: 58 08' 29,48" N   15 02' 25,87" ENy prick i Andersbosjön från 2010.

Efter dragets prickar har en ny röd prick placerat i höjd med den gröna. Denna finns inte med på något sjökort.

Koordinater: 58 07' 30,57" N   15 02' 26,48" E


Borttagen prick i Tranås Hamn från 2013

Den röda pricken i Tranås Hamn vid den tidigare slipen till Strömsholmen är borttagen. Detta då kommunen rivit slipen och byggt bryggor.


Ny karaktär på fyren i Stenasundet från 2014.

Fyren i Stenasundet har fått ny karaktär i samband med byte till LED-fyr. Den nya karaktären är: Mo - --- W 6s (en kort och en lång blixt, vit, total tid 6 sekunder)


Viktig information angående navigering med digitalt sjökort.

Om man navigerar efter SSS digitala sjökort ska man tänka på ett par saker: Prickar är placerade på ett illustrativt sätt på sjökortet. Det innebär att de är ritade för att synas så tydligt som möjligt, och inte exakt där de är placerade i verkligheten. Detta gäller även andra markeringar i sjökortet, som stenar, bränningar mm. Om du navigerar med GPS så tänk på att både sjökortet och GPS:en kan ge felaktig information. Med andra ord: Det är verkligheten som gäller, inte kartan.